City Break in Malmo, sau cum sa vezi 5 orase in 3 zile

Maine ar fi trebuit sa plecam intr-un city break in 2, mult dorit si atent planuit. Dar, potrivit legilor lui Murphy, Bubu s-a gandit sa experimenteze prima ei otita fix acum, desi a evitat cu succes virusii in ultima perioada. Si uite-asa maine seara o sa facem aerosoli la domiciliu, in loc sa asteptam avionul 🙂

Dar pentru ca mi-am facut lectiile cu meticulozitate, lectii cu care temporar nu mai ies la tabla, o sa detaliez aici super-planul meu de city break, ca nu se stie cui da idei sau cui vine in ajutor.

Cum sa vezi 5 orase in 3 zile?

Ideea de a merge in Malmo a fost mai degraba o coincidenta. Ne uitam la indragitul serial suedez The Bridge in perioada in care ne-a apucat dorul de city-break-uri. Si aruncand un ochi pe WizzAir, am vazut ca Malmo (una din localitatile in care se desfasoara actiunea filmului) e pe lista de zboruri si mai mult ca preturile sunt acceptabile. Asa ca aveam un candidat!

Zilele urmatoare am studiat putin internetul, pentru a vedea daca chiar e o destinatie cu potential si am aflat o informatie de aur aici: exista un bilet turistic care te lasa sa calatoresti 2 zile in cerc, fara sa schimbi directia, in jurul golfului Oresund. Biletul se numeste, poetic, Around the Sound, si include traversarea celebrului pod ce uneste Malmo de Copenhaga, un ferrybot, si transport local intre si in orasele vizitate. Poti face oricate opriri pe traseu, tot ce conteaza e sa nu te intorci din drum. Suna minunat, asa ca am construit intreg planul si itinerariul celor 3 zile in jurul acestui bilet.

Noi ne-am propus sa plecam la drum cu minimul de bagaj posibil, doar un rucsacel usor pentru fiecare, sa petrecem prima noapte in Malmo, apoi urmatoarele 2 zile sa pornim in circuit. Itinerariul urma sa cuprinda asadar Malmo, Lund, Helsingbor (cu cazare), Helsingor, Copenhaga si din nou Malmo (ultima cazare). Dar partea frumoasa e ca se pot gasi oricate alte combinatii. Noi de exemplu suntem interesati in special de obiective outdoor, locuri dragute, peisaje inedite. Asa ca am inclus in traseu orasele mai mici, in ideea de a hoinari relaxati pe stradutele lor. Cei pasionati de arta ar putea include in circuitul lor o oprire in Louisiana, sau si-ar putea propune sa viziteze diverse muzee din Copenhaga.

O varianta de traseu ar arata asa:

Ziua 1: Cumpararea biletului Around the Sound, tren pana in Lund (12 min), vizitarea oraselului aprox 2 ore, tren in continuare spre Helsingbor (43 min), vizitarea oreselului (aprox 4 ore), cazare in Helsingbor

Ziua 2: Ferryboat spre Helsingor, vizitarea oraselului (aprox o ora), tren spre Copenhaga, vizitarea capitalei daneze (aprox 6 ore), tren spre Malmo, peste Oresund Bridge, cazare in Malmo

Ziua 3: Vizitarea orasului Malmo, cazare in Malmo.

Si acum, ce putem vedea in fiecare dintre aceste orase?

Lund

De vazut: Campusul universitatii, in special cladirea ‘verde’ a bibliotecii, gradina botanica, primaria si piata centrala.

lund

Helsingbor

helsingborg circuit

Helsingor

hlsingor

Copenhaga

Am incercat sa fac un mic circuit care sa cuprinda cele mai interesante obiective turistice din zona centrala a Copenhagai, din fericire sunt toate relativ apropiate unul de celalalt.

copenhaga tour 1

A doua parte a zilei ar putea fi dedicate unei vizite in Christiania, orasul din oras. Recunosc ca nu stiam de existenta lui pana sa incep cercetarile despre Danemarca.

Seara poposim din nou in gara centrala din Copenhaga, de data aceasta pentru a inchide cercul traversand cu trenul celebrul pod care ne duce inapoi in Malmo.

oresund

Malmo

malmo

Niste poze superbe, care iti deschid apetitul pentru vizitarea acestui oras, aici.

 

2 gânduri despre „City Break in Malmo, sau cum sa vezi 5 orase in 3 zile

Adăugă-le pe ale tale

  1. Foarte interesant itinerariul propus. Tocmai am vizitat Malmo și Copenhaga, la pachet într-un city break și îmi doresc să revin în aceste orașe încântoare, dar aș vrea să vizitez și altele precum: Lund, Helsinborg și Helsingor. Și am adaugat pe lista de seriale să mă uit și eu la „The Bridge”. Momentan mă mai perpelesc de dorul căsuțele de piatră din Anglia când mă uit la „Midsomer Mursers” 🙂

    Sper că până la urmă ați ajuns totuși în Malmo 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑